Μας οδηγούν οι ρίζες μας

Έξυπνη και βιώσιμη γεωργία

Icon
Banner Image
Η έξυπνη και βιώσιμη
γεωργία είναι στα χέρια μας

Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο, πρέπει να δράσουμε και να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τις φιλικές προς τον πλανήτη πρακτικές που υιοθετήθηκαν για τη διατήρηση των φυσικών πόρων και να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας καλλιεργητές να αποδείξουν τις μελλοντικές τους δραστηριότητες.

Sustainable Agriculture
Καλές πρακτικές με τους καλλιεργητές
Καλές πρακτικές με τους καλλιεργητές

Στην ηπειρωτική Ευρώπη, συνεργαζόμαστε απευθείας με περισσότερους από 1.600 καλλιεργητές. Αυτοί οι καλλιεργητές είναι οι συνεργάτες μας. Υπογράφουμε μαζί τους ετήσια ή πολυετή συμβόλαια που τους παρέχουν τη δυνατότητα για μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και τους εγγυώνται δίκαια έσοδα.

Το ήξερες ?

Οι καλλιεργητές μας μοιράζονται μαζί μας την αγάπη για την πατάτα. Αυτός είναι ο λόγος που περίπου οι μισοί από αυτούς συνεργάζονται μαζί μας για περισσότερα από 10 χρόνια... και κάποιοι από αυτούς για περισσότερες από 3 γενιές!

Καλές πρακτικές με το περιβάλλον
Καλές πρακτικές με το περιβάλλον

Το 100% των πατατών μας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων με την επωνυμία McCain προέρχονται από πιστοποιημένους συνεργάτες καλλιεργητές. Αυτή η πιστοποίηση εγγυάται Καλές γεωργικές Πρακτικές για την καλλιέργεια της Πατάτας και περιλαμβάνει επίσης την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων.
Οι ελεγκτές της McCain επισκέπτονται τους καλλιεργητές στις φάρμες τους, παρέχοντάς τους καθοδήγηση και τεχνολογική υποστήριξη. Άλλοι τεχνικοί και γεωπόνοι της McCain, ειδικοί στην καλλιέργεια πατάτας και στις ποικιλίες πατάτας προσφέρουν επιπλέον εξειδικευμένη γνώση.

Κοντά στα χωράφια
Κοντά στα χωράφια

Γιατί τα εργοστάσιά μας βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη; Η απάντηση βρίσκεται στο έδαφος: γιατί αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για την καλλιέργεια πατάτας.
Τα κέντρα παραγωγής μας βρίσκονται κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 150 km από τα χωράφια πατάτας.

Πιλοτικές Φάρμες, το μέρος για να καινοτομήσετε
Πιλοτικές Φάρμες, το μέρος για να καινοτομήσετε

Από το 2016, εργαζόμαστε με 13 πιλοτικές φάρμες (6 Γαλλία, 1 Βέλγιο, 3 Ολλανδία, 3 Πολωνία) σε όλη την Ευρώπη για να εντοπίσουμε τις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές για την παραγωγή προϊόντων πατάτας.
Ο στόχος τους; Βελτιστοποίηση των αποδόσεων, βελτιώση της προστασίας του εδάφους, η βιοποικιλότητα, ο εντοπισμός νέων πρακτικών και νέων τεχνολογιών. Και μόλις εγκριθεί το πρόγραμμα, διαδίδουμε αυτή τη χρυσή γνώση στην κοινότητα των καλλιεργητών μας.

Δέσμευση στην αναγεννητική γεωργία
Δέσμευση στην αναγεννητική γεωργία

Η McCain δεσμεύεται να επεκτείνει την εφαρμογή αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών στο 100% των στρεμμάτων πατάτας McCain έως το 2030 παγκοσμίως (σχεδόν 150.000 εκτάρια).

Τι είναι αυτό?
Είναι ένα σύνολο γεωργικών πρακτικών που βοηθούν:
στη βελτίωση και αποκατάσταση των εδαφών για να γίνουν ανθεκτικά,
στη διατήρηση της βιοποικιλότητας,
στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου,
και στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση της χρήσης εισροών στις καλλιέργειες,
…διατηρώντας τη παραγωγή σε κανονικούς ρυθμούς.

Για παράδειγμα, συνίσταται στη μείωση του βάθους της άροσης, στην κάλυψη των εδαφών μεταξύ δύο καλλιεργειών με ζωντανά φυτά ή λουλούδια, στην αύξηση των καταφυγίων για πουλιά και μέλισσες, στην προώθηση τεχνολογιών για τη μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λιπασμάτων, νερού κ.λπ.

 

Τα πεδία των δυνατοτήτων

Ταξιδέψτε στην Ολλανδία με αυτό το βίντεο και μάθετε πώς λειτουργεί αυτός ο καλλιεργητής με την ισορροπία της φύσης. Λουλούδια, έντομα και πατάτες ζουν μαζί αρμονικά

Θελετε να μάθετε
περισσότερα;

Ανακαλύψτε όλες μας τις δεσμεύσεις

Efficient Use Of Resources
Αποδοτική χρήση πόρων
Quality Diet
Καλό φαγητό
Thriving Communities
Ακμάζουσες κοινότητες

Μας οδηγούν οι ρίζες μας

Επιστροφή σε όλες τις δεσμεύσεις μας