Μας οδηγούν οι ρίζες μας

Αποδοτική χρήση πόρων

Icon
Banner Image
Ώρα για έξυπνο φαγητό

Ως ηγέτης στη βιομηχανία επεξεργασίας πατάτας, και με 51 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, έχουμε την ευθύνη να δείξουμε το δρόμο προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ανακαλύψτε τις δραστηριότητές μας για να γίνουμε ολοένα και πιο αποδοτικοί ως προς τους πόρους.

Efficient Use Of Resources
Κάντε τον μπλε πλανήτη πιο πράσινο
Κάντε τον μπλε πλανήτη πιο πράσινο

Μεταξύ 2016 και 2019, μειώσαμε κατά 4% τις εκπομπές CO2 ανά τόνο τελικού προϊόντος παγκοσμίως. Και μέχρι το 2030, δεσμευόμαστε σε:
- 50% απόλυτη μείωση των εκπομπών C02
- Μείωση 30% των εκπομπών CO2 από δραστηριότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα

Πιο πράσινη δύναμη
Πιο πράσινη δύναμη

Το 80% των παγκόσμιων εργοστασίων μας για τηγανιτές πατάτες διαθέτουν ήδη τεχνολογίες για την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας της παραγωγικής διαδικασίας. Μέχρι το 2030, το 100% των μονάδων θα λειτουργούν με πλήρως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το εργοστάσιό μας στο Strzelin (Πολωνία) θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα λειτουργεί με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, ιδίως χάρη σε ένα φιλόδοξο ηλιακό πάρκο 11.500 πάνελ που θα παρέχει το 24% της ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου.

Πιο πράσινες συσκευασίες
Πιο πράσινες συσκευασίες

Υποστηρίζουμε την κυκλική οικονομία και ενταχθήκαμε στην παγκόσμια δέσμευση New Plastics Economy που ξεκίνησε το Ίδρυμα Ellen MacArthur.
- Σήμερα, το 95% των υλικών συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμα (η απόδοση της ανακύκλωσης μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα)
- Μέχρι το 2025, το 100% των συσκευασιών McCain θα είναι ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Το ήξερες ?

Στη Λιανική, μειώσαμε τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες μας κατά -20% (ετήσιο σύνολο Ιούνιος 2021 έναντι 2019.)
Στη Χονδρική: αλλάξαμε από λευκά σε καφέ κιβώτια (100% ανακυκλώσιμα, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί)

Είναι 100% καλό
Είναι 100% καλό

Η φιλοδοξία μας να κάνουμε τρόφιμα φιλικά προς τον πλανήτη περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε πατάτα. Πως? Μετατρέποντας μικρότερες πατάτες που δεν μπορούν να γίνουν τηγανιτές πατάτες σε σπεσιαλιτέ όπως κροκέτες ή πουρέ πατάτας. Παράγουμε επίσης άμυλο για βιομηχανικές χρήσεις (π.χ. επικαλύψεις χαρτιού), ζωοτροφές και μετατρέπουμε μη βρώσιμα μέρη και φλούδα πατάτας σε βιοαέριο ως καύσιμο για τα εργοστάσιά μας.
Τώρα παραμένει μόνο λιγότερο από το 2% των συνδυασμένων οργανικών και μη απορριμμάτων μας (π.χ. μέταλλο, χαρτόνι, πλαστικά). Μέχρι το 2025, θα εξαλείψουμε και τα υπόλοιπα.

Οι πράσινες ενέργειες είναι ήδη σε ισχύ

Ανακαλύψτε τι κάνουμε στο Whittlesey (Ηνωμένο Βασίλειο) για την παραγωγή επαναχρησιμοποιήσιμων ενεργειών

Θελετε να μάθετε
περισσότερα;

Ανακαλύψτε όλες μας τις δεσμεύσεις

Quality Diet
Καλό φαγητό
Sustainable Agriculture
Έξυπνη και βιώσιμη γεωργία
Thriving Communities
Ακμάζουσες κοινότητες

Μας οδηγούν οι ρίζες μας

Επιστροφή σε όλες τις δεσμεύσεις μας