ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Στη McCain, οι πατάτες μας δεν είναι σαν όλες τις άλλες.
Είναι ευτυχισμένες και αισθάνονται υπερήφανες για τη ποιότητά τους!
Είναι πραγματικά αξιοζήλευτες!
Τα 9 στάδια για την καλλιέργεια της τέλειας πατάτας
Ακολουθήστε το ταξίδι της πατάτας
Οκτώβριος
Μάρτιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Φεβρουάριος
Απρίλιος
Επόμενη χρονιά
1. Προετοιμασία του εδάφους 2. Σπορά 3. Βλάστηση 4. Ανάπτυξη των κονδύλων και άνθιση 5. Άρδευση 6. Προστασία της σοδειάς και παρακολούθηση 7. Αποφύλλωση 8. Συγκομιδή 9. Αποθήκευση
Οι πατάτες μας αγαπούν τα γόνιμα εδάφη και εμείς αγαπάμε τις πατάτες μας, γι' αυτό και τις φροντίζουμε. Στη McCain, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία του εδάφους πριν από τη σπορά. Αυτό σημαίνει έδαφος πλούσιο σε οργανική ύλη, χωρίς πέτρες. Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των χωραφιών μας, εναλλάσουμε τις καλλιέργειές μας.

Το ιδανικό ξεκίνημα, δεν νομίζετε;
Και δεν τελειώνει εδώ!
Τι λέτε; Συνεχίζουμε το ταξίδι μας;
Δεν είναι όλες οι πατάτες ιδανικές για να γίνουν τηγανητές πατάτες McCain!
Οι σπόροι μας επιλέγονται πολύ προσεκτικά: χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένους σπόρους και επιλέγουμε τις πιο εκλεκτές ποικιλίες για να εξασφαλίζουμε σταθερά άριστη γεύση και ποιότητα όλο το χρόνο. Από τις 1.600 ποικιλίες πατάτας στην Ευρώπη, η McCain έχει επιλέξει μόνο 15.
Στη McCain έχουμε αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τους αγρότες μας που στηρίζεται στις αρχές του δίκαιου εμπορίου για να διασφαλίζουμε την ποιότητα, την ασφάλεια και τον όγκο προμήθειας πατάτας. Η McCain συνεργάζεται επίσης στενά με τους αγρότες με κοινό γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας! Η χρήση της κατάλληλης ποικιλίας πατάτας και η επιλογή του κατάλληλου εδάφους αποδεικνύουν τον σεβασμό μας προς τις καλές γεωργικές πρακτικές.
Και τώρα που οι σπόροι έχουν φυτευτεί, αρχίζει η δράση!
Έχετε καμιά ιδέα για το τι ακολουθεί;
Εμπρός μικρές μου πατάτες! Ώρα να ξυπνήσετε!
Σιγά-σιγά αρχίζουν να αναπτύσσονται οι ρίζες, οι βλαστοί αναδύονται από το έδαφος και σχηματίζονται τα πρώτα φύλλα. Ο ρυθμός ανάπτυξης εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
Σύντομα, οι μικροί βλαστοί θα δώσουν τη θέση τους σε ψηλά φυτά.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ας καλλιεργήσουμε πατάτες!
Οι πατάτες μας βιάζονται να αναπτυχθούν! Ανυπομονούν να δουν το φως του ήλιου και να γίνουν υπέροχες τηγανητές πατάτες. Σε αυτό το στάδιο, οι ρίζες έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βάθος και σχηματίζονται οι κόνδυλοι (πατάτες). Αρχίζει η πρώιμη άνθιση. Στο τέλος του μήνα, οι κόνδυλοι έχουν φτάσει σε πλήρες μέγεθος και εμφανίζονται τα άνθη.

Όμορφα δεν είναι; Άνθη! Τι πιστεύετε ότι ακολουθεί; Ένα μπουκέτο ίσως; Χμμ... Μάλλον όχι...
Σαν να έχει ζέστη εδώ μέσα!
Για να αναπτυχθεί σωστά το φυτό, το έδαφος δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ ξηρό. Το παν είναι η σωστή ισορροπία!
Οι κόνδυλοι χρειάζονται πότισμα, αλλά η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι μέτρια.
Άλλωστε, μιλάμε για πατάτες όχι για ψάρια!

Οι πατάτες μας μεγαλώνουν. Σύντομα θα γίνουν ο κύριος και η κυρία πατάτα! ☺ Ας δούμε τι συμβαίνει κατά το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης
Καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας αυτής περιόδου ανάπτυξης, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της McCain παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη σοδειά. Οι τεχνικοί μας είναι οι ''Υπερήρωες'' του χωραφιού, οι ειδικοί στη φροντίδα της πατάτας. Φανταστείτε κάτι σαν τον SuperΠατάτα! Απλώς όχι τόσο στρογγυλό!
Φροντίζουν τα φυτά, ελέγχουν τις ανάγκες τους σε νερό και δίνουν συμβουλές στους αγρότες σχετικά με τη φυτοπροστασία ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος ασθενειών.
Πραγματικά, η φροντίδα της πατάτας είναι το πρώτο τους μέλημα!
Λέγεται μάλιστα ότι κάποτε ένας απ' αυτούς πιάστηκε στα πράσα να μιλά σε μια πατάτα. Λέτε να πρόκειται για τον πρώτο γητευτή πατάτας;
Και τώρα, ετοιμαστείτε γιατί το επόμενο στάδιο είναι μόνο για όσους το λέει η καρδιά τους.
Ωχ, όχι! Δε θέλουμε μια τόσο ωραία ιστορία να έχει άσχημο τέλος...
Ηρεμήστε! Κανείς δεν πρόκειται να πάθει τίποτα κακό. Η αποφύλλωση είναι μια συνήθης πρακτική που απαιτείται για την προστασία και τη διατήρηση των κονδύλων. Είναι απλώς η καταστροφή του φυλλώματος των φυτών της πατάτας.

Ευτυχώς! Λίγο έλειψε να τελειώσει άδοξα η ιστορία... Έχετε καμιά ιδέα για το τι ακολουθεί; Μήπως κατευθείαν το τηγάνισμα; Λυπάμαι. Λάθος απάντηση. Να, λοιπόν, τι πραγματικά ακολουθεί...
Επιτέλους! Ήρθε η ώρα της συγκομιδής!
Οι πατάτες πλέον έχουν ωριμάσει εντελώς και είναι έτοιμες για συγκομιδή. Είναι γεμάτες νερό (80% !), γι' αυτό και γίνονται λαχταριστές τηγανητές πατάτες. Οι πατάτες συλλέγονται προσεκτικά και στη συνέχεια αποθηκεύονται σε ξηρό περιβάλλον.

Δυστυχώς, φτάνουμε στο τέλος της ιστορίας μας.
Άλλωστε, όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν. Έτσι είναι η ζωή, ακόμα και η ζωή της πατάτας!
Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί όταν τελειώνει μια ιστορία, μια άλλη αρχίζει!
Αλλά πριν απ' όλα, οι πατάτες πρέπει να ξεκουραστούν για λίγο.
Ξέγνοιαστη ζωή, δεν νομίζετε;
Οι συνθήκες αποθήκευσης που προσφέρουμε στις πατάτες μας είναι ιδανικές! Θέλουμε οι πατάτες μας να νιώθουν άνετα και να αποφύγουμε κάθε πιθανότητα καταστροφής. (Δεν θέλουμε να αρχίσουν να γκρινιάζουν...)
Δεν αποθηκεύονται σε μεγάλο ύψος, είναι προστατευμένες από το κρύο και βρίσκονται πάντα σε σταθερή θερμοκρασία.
Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας (οι ήρωές μας, θυμάστε;) ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας στις αποθήκες. Και επειδή οι πατάτες είναι πολύ ευαίσθητες στη μεταφορά
(ναι, είναι αξιαγάπητες και ευαίσθητες), τα εργοστάσια / οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης της McCain βρίσκονται στη μέση των χωραφιών.
Έξυπνο, ε;