ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Στη McCain, δεν ξεχνάμε ποτέ τη σημασία που έχουν για τις πατάτες η γη και το χώμα. Μαζί με τους συνεργαζόμενους αγρότες μας και πάντα με σεβασμό στην πατάτα και στην προστασία του περιβάλλοντος έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα ποιότητας που εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων μας από το χωράφι μας μέχρι και το πιάτο σας.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Πάγια δέσμευση της McCain αποτελεί η συνεχής μείωση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον. Κατά την περίοδο 2005-2012 η κατανάλωση νερού και ενέργειας στα εργοστάσια της McCain ανά την Ευρώπη μειώθηκε. Έως το 2012 η κατανάλωση νερού είχε μειωθεί κατά 12% ανά μονάδα παραγωγής. Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με την ποσότητα νερού που καταναλώνουν 5000 άτομα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Το 2011, η McCain γιόρτασε 30 χρόνια στενής συνεργασίας με 1.700 τοπικούς καλλιεργητές ανά την Ευρώπη. Καίριο ρόλο σε αυτή τη συνεργασία παίζουν οι γεωπόνοι της McCain, που επισκέπτονται συστηματικά τους αγρότες στα χωράφια τους και τους παρέχουν συμβουλές για το πώς να παράγουν πατάτες υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας. Σε ποσοστό άνω του 60%, οι πατάτες μας είναι πιστοποιημένες βάσει του προτύπου των Ορθών Γεωργικών Πρακτικών. Στόχος αυτού του προτύπου είναι η ελαχιστοποίηση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων, η μείωση των εισροών και η μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των αγροτών.(Σχετικά συγκριτικά στοιχεία: http://www.globalgap.org/).

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Η McCain δημιουργεί τρόφιμα μοναδικά γευστικά, εύκολα στην παρασκευή τους, διατροφικά ελεγμένα, που παρέχουν ευκολία στο καταναλωτή και είναι φτιαγμένα από πραγματικά συστατικά που τυγχάνουν ευρείας αναγνώρισης και βοηθούν στην ισορροπημένη διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Από το 2008 έχουμε μειώσει την περιεκτικότητα σε αλάτι των επώνυμων προϊόντων μας κατά 41% και τη μέση περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά κατά 46%. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 δεν χρησιμοποιούμε πλέον φοινικέλαιο στα προϊόντα πατάτας μας.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ  ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ…ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!