ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ McCain / ΣΥΝΤΑΓΕΣ McCain / Chef Gourmet με Καγιανά

Έχετε μαγειρέψει μια πεντανόστιμη συνταγή McCain: Chef Gourmet με Καγιανά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ McCain

Chef Gourmet με λουκaνικο & πικaντικη σως

Chef Gourmet με Καγιανά

Υλικά

  • Πατάτες McCain Chef Gourmet
  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
  • 15-30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
  • λίγο σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την Sweet Chili sauce:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • φλ. νερό
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. μπούκοβο
  • κορν φλάουρ + νερό (προαιρετικά αν τη θέλουμε πιο πυκνή)

Για να φτιάξετε τις πατάτες Chef Gourmet με λουκάνικα και πικάντικη sauce:

  • Ετοιμάζουμε τις πατάτες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σκέτο το λουκάνικο (χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο), μέχρι να ροδίσει
  • Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές, προσθέτουμε το λουκάνικο, το φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι, κομματάκια πιπεριάς φλωρίνης, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, προαιρετικά προσθέτουμε μικρή ποσότητα Sweet Chili sauce και πασπαλίζουμε με το σουσάμι

Για την Sweet Chili sauce:

  • Αφού καθαρίσουμε τις πιπεριές τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια
  • Αλέθουμε όλα τα υλικά για την σως στο blender (εκτός του κόρν φλάουρ)
  • Βάζουμε τα αλεσμένα υλικά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση
  • Μειώνουμε την φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά
  • Αν θέλουμε πιο πυκνή τη σως, προσθέτουμε κορν φλάουρ (1/2 ή 1 κ.γ.) αφού το διαλύσουμε σε πολύ λίγο νερό (1 κ.σ.)
Chef Gourmet με Καγιανά
  • Εύκολη
  • 45'
  • 4 άτομα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΙΔΕΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ…ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!